Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zarzis - nejjižnější letovisko v Tunisku

Zarzis – turistické středisko, které dlouho stávalo v pozadí svých o mnoho známějších protějšků. Dnes však spolu se sousední Djerbou patří mezi nejžádanější prázdninové destinace a těžko bychom hledali cestovní kancelář, která by ve své nabídce zájezdů do Tuniska tento kout pominula.

Zarzis leží v jižní části v jižní části tuniského pobřeží, nedaleko od míst, kde uměle vytvořená hráz spojuje pevninu se sousedním ostrovem Djerba. Z jedné strany jej obklopuje moře a z dalších nádherné olivové a palmové háje, které v horkých dnech poskytují příjemné útočiště před všudypřítomným sluncem. Město bylo založeno za nadvlády francouzů a dodnes si zachovalo něco ze svého koloniálního stylu. Snad právě proto se stalo oblíbenou a vyhledávanou destinací francouzkých vojáků. Ale dávno předtím, než sem přijeli francoužští kolonizátoři, stávalo v těchto místech staré římské osídlení. A byli to právě římané, kteří postavili vůbec první spojnici mezi Djerbou a pevninou.

Dnes žije v Zarzisu na 15 000 obyvatel. I přes relativně bohatou historii se zde nezachovalo mnoho historických a kulturních památek. V centru města můžete navštívit Velkou mešitu a starý rybářský přístav, jinak samotné město není ničím zajímavé. O mnoho vyhledávanější jsou okolní pláže, pyšnící se bílým pískem, křišťálovým mořem a vysokými palmami. Pro většinu přijíždějících jsou to hlavní předpoklady pro strávení vysněné dovolené.

Pokud však nevydržíte vylehávat celé dny na pláži, vydejte se prozkoumat písečné duny tajemné Sahary. Tzv. pouštní safari nabízí snad každá místní cestovní kancelář. Ujistěte se, že váš výlet zahrnuje návštěvu i takových míst jako je vesnice Matmata, kde se natáčel i populární film Hvězdné války, odlehlé končiny, dosud obývané malou komunitou berberů či vyhlášený trh Tataouine.
Dalším tipem na výlet může být výprava k majáku Zarzis, který stojí jen necelých 50 kilometrů od Libijských hranic. Byl postaven koncem 19. století a od té doby se na jeho vzhledu téměř nic nezměnilo.

Jestli plánujete navštívit Zarzis pouze v rámci jednodenního výletu, vyberte si pondělí nebo pátek. V těchto dnech zde probíhají trhy a město získá zcela novou, velmi živorodou atmosféru.

Vzhledem ke stále poměrně vysokým cenám individuálních letenek je o mnoho výhodnější zakoupit si pobytový zájezd s cestovní kanceláří. Na výlety a návštěvu okolních měst pak můžete využít místní dopravu. Na letišti či v některých hotelích je také možné si zapůjčit automobil. Počítejte že denní pronájem středního vozu se pohybuje mezi 80-120 DT.

Článek byl zobrazen 9 885 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko