Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Nejoblíbenější letoviska Tuniska

Tunisko je zemí pro nás značně exotickou, ale přitom poměrně blízkou. Za necelé 3 hodiny letu se můžeme koupat v průzračných vodách Středozemního moře, relaxovat na sluncem vyhřátých plážích a užívat si zázemí těch nejmodernějších hotelů. Na pobřeží Tuniska je roztroušeno množství známých i méně známých letovisek, které jsou zárukou báječné dovolené.

Tunisko je díky své poloze na samotném severu afrického kontinentu a pouhých 130 kilometrů jižně od italské Sicílie již po staletí silně ovlivňováno Evropou. Letoviska na jeho pobřeží se proto v mnohém podobají evropským přímořským destinacím u Středozemního moře. Přesto zde narazíme na určité zvláštnosti. Pro Tunisko je typické například to, že zdejší moderní hotely nesmí převyšovat okolní palmy, že je pobyt v této destinaci možný po celý rok, že zde platí muslimské zákony a že se při cestě do vnitrozemí během chvilky ocitnete uprostřed krajiny nikdy nekončícího písku. Také zdejší atmosféra je naprosto jedinečná, stejně jako tuniská kultura.

Djerba
Foto: Djerba

Tunisko má velmi členité, více než tisíc kilometrů dlouhé pobřeží s populárními letovisky, v nichž každoročně svou dovolenou tráví obrovské množství rekreantů. Letoviska mají kvalitní infrastrukturu a jsou schopna vyhovět téměř všem požadavkům turistů. Kde tedy bude dovolená nejpříjemnější? 

Hammamet

Poloostrov Cap Bon zdobí letovisko Hammamet, které patří mezi největší a nejnavštěvovanější destinace v Tunisku. Svou dovolenou v Hammametu tráví údajně až třetina všech návštěvníků této severoafrické země. Město totiž láká jak na čisté pláže, teplé moře a kvalitní hotely, ale také na bujarý noční život, dostatek sportovního vyžití, akvapark a možnosti provozování vodních sportů. Hammamet se může pochlubit také krásným středověkým centrem, které vkusně kontrastuje se zástavbou hotelů. Zdejší hotely jsou totiž obklopeny zelení a jsou tvořeny jen nízkými budovami. Jižně od Hammametu bylo vystavěno ryze prázdninové letovisko Hammamet Yasmine, které nabízí ubytování výhradně ve čtyř a pětihvězdičkových hotelích.

Nabeul

V těsném sousedství Hammametu leží městečko Nabeul, které je známé hrnčířstvím a výrobou keramiky. Je hlavním městem oblasti Cap Bon a představuje skvělé místo pro páry a rodiny s dětmi. Také zde na návštěvníky čekají písečné pláže, hotely spíše střední třídy, široká promenáda a mnohé jistě zaujme také zdejší velký trh. Nabeul je považováno za spíše klidnější letovisko, ve večerních hodinách se však i zde můžete dočkat nejrůznějších tanečních zábav a hudební produkce. Milovníci historie si mohou v místním muzeu prohlédnout nálezy z antického města Neapol, jehož základy byly objeveny jen několik kilometrů od Nabeulu. 

Djerba

Jednou z nejnavštěvovanějších lokalit Tuniska je ostrov Djerba, který má rozlohu 514 kilometrů čtverečních a je tak největším ostrovem severní Afriky. Leží pouhé tři kilometry od tuniské pevniny, ale dostupná je také po silnici. Djerba nabízí na 150 kilometrů nádherných písečných pláží, které jen pozvolně klesají do průzračného moře. Na ostrově panuje po celý rok nádherné slunečné počasí, srážky se zde téměř nevyskytují. Lidé si Djerbu jakožto destinaci pro letní dovolenou oblíbili také kvůli její dostupnosti a to jak finanční, tak i vzdálenostní. Na ostrově se potkává arabská a africká kultura, což mu ještě přidává na atraktivitě. Hlavním a největším městem je Houmt Souk, kde žije okolo 40 tisíc obyvatel.

Djerba
Foto: Djerba

Monastir

Monastir je významné přístavní město v oblasti Sahel, které je rodištěm prvního tuniského prezidenta Habíba Hurgiby. Dnes ve středu města najdeme jeho mauzoleum umístěné v nádherné budově, která je přístupná veřejnosti. Z hlediska památek je Monastir zajímavý také Ribatem, což je opevněný klášter z 9. století, nebo Velkou mešitou. Monastir je tak místem, kde se bude líbit jak návštěvníkům hledajícím krásné písčité pláže, tak i turistům, zajímajícím se o historické památky. Potěšeni budou také milovníci golfu, nedaleko města se rozprostírá skvělé golfové hřiště.

Monastir
Foto: Monastir

Sousse

Sousse je třetím největším a také nejlidnatějším městem Tuniska. Návštěvníci, kteří sem přijíždějí, si chtějí užívat nejen místních pláží, ale chtějí si rovněž vychutnat zdejší jedinečnou atmosféru. Sousse totiž ukrývá nádherné historické starověké centrum, díky němuž bylo v roce 1988 zapsáno na Seznam památek světového kulturního dědictví UNESCO. Podařilo se zde dochovat medinu obehnanou hradbami, klášterní katakomby, klášterní pevnost, mešitu i maják. Samozřejmě nechybí ani dlouhá písečná pláž. Město je dobře dostupné díky velkému přístavu.

Tabarka

Letovisko, které vás jistě nadchne množstvím zeleně, kterou byste v těchto tuniských končinách nehledali. Tabarka se nachází v blízkosti horského masivu, který se zvedá do výšky okolo 700 metrů nad mořem. Právě tyto hory jsou ideálním cílem výletů všech nadšených pěších turistů i milovníků přírody. V Tabarce byly vystavěny moderní hotelové komplexy, které jsou rozesety kolem nádherné, téměř 5 kilometrů dlouhé písečné pláže. Dále za letoviskem pláž pokračuje ještě asi dalších 15 kilometrů, do míst, kde se žádné hotely již nenachází a tak si zde můžete užívat dokonalého soukromí. Tabarka je typickým tuniským turistickým střediskem, které se snaží uspokojit veškeré potřeby klientů, kteří se rozhodli v ní strávit svou dovolenou.

Tabarka
Foto: Tabarka

Port El Kantaoui

Kdo by toužil během dovolené v Tunisku po opravdovém klidu, měl by si objednat pobyt v Port El Kantaoui. Pravých Tunisanů zde příliš nežije, protože toto letovisko bylo postaveno výhradně za účelem rozvoje turismu v zemi. Nenajdete zde žádné památky, historii, ani obydlí místních. Toto nově postavené městečko se skládá především z krásných moderních hotelů, zahrad a promenád. V jeho centru najdete několik náměstíček, restaurací a zábavních podniků. Koupání je umožněno jak jinak, než na širokých písečných plážích s pozvolným vstupem do moře.

Borj Cedria

Přibližně 20 kilometrů od tuniského hlavního města Tunis se rozkládá živé kosmopolitní středisko Borj Cedria. Mezi ostatními letovisky Tuniska vyniká svou pestrou nabídkou možností, jak si užít dovolenou i jinak, než jen koupáním v moři. Leží v překrásné krajině a umožňuje tak aktivně využít volný čas nějakým výletem do přírody. Z Borj Cedria je to totiž skoro všude blízko. Když si půjčíte auto, můžete se vydat třeba do Kartága, do Sidi Bou Said nebo za poznáním zajímavosti dalších měst. Po cestě pak můžete dělat zastávky u překrásné členitého tuniského pobřeží.

- jap -

Další články z Tuniska:
Muzeum Bardo v Tunisu, druhé největší africké muzeum
Kelibia – ptačí ráj
Oudna - berberská osada
Zarzis - nejjižnější letovisko v Tunisku

 

Článek byl zobrazen 10 562 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko