Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tunisko - letoviska, destinace a lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Tunisko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Tunisko.

Zarzis - nejjižnější letovisko v Tunisku

Zarzis - nejjižnější letovisko v Tunisku

Zarzis – turistické středisko, které dlouho stávalo v pozadí svých o mnoho známějších protějšků. Dnes však spolu se sousední Djerbou patří mezi nejžádanější prázdninové destinace a těžko bychom hledali cestovní kancelář, která by ve své nabídce zájezdů do Tuniska tento kout pominula.

celý článek

 

Horská oáza Tamerza

Horská oáza Tamerza

Na jihu Tuniska se v blízkosti jezera Chott El Djerid rozkládá největší horská oáza v zemi. Nazývá se Tamerza a není jen oázou, ale i stejnojmenným městem obehnaným hradbami. Přestože nemá žádné významné historické či architektonické památky, patří k nejčastěji fotografovaným místům v

celý článek

 

Makthar - archeologický šperk Tuniska

Makthar - archeologický šperk Tuniska

V oblasti středního Tuniska se mezi stepmi a vysočinou jedné z nejrozlehlejších zemědělských oblastí v zemi rozkládá městečko Makthar. Pyšní se nádhernými římskými památkami, které patří k jedněm z nejvýznamnějších v zemi. Makthar je tak považován za archeologický šperk Tuniska.

celý článek

 

Medenine – to pravé Tunisko

Medenine – to pravé Tunisko

V jižním Tunisku se v pevninské oblasti Medenine rozkládá stejnojmenné městečko, odkud je to jen co by kamenem dohodil na ostrov Djerba. Samotné město Medenine bylo v minulosti důležitou zastávkou karavan. Dnes je základnou pro výlety do opevněných vesnic, tzv. ksárů, roztroušených v nedalekých okolních kopcích.

celý článek

 

La Goulette, nejvýznamnější obchodní přístav Tuniska

La Goulette, nejvýznamnější obchodní přístav Tuniska

Asi 15 km severozápadně od tuniského hlavního města se na severu země nachází rybářský a osobní přístav La Goulette, ze kterého pravidelně vyplouvají trajekty mířící do Itálie, Francie a dalších částí Evropy. Kdysi to byl důležitý vojenský přístav, dnes je nejvýznamnějším obchodním přístavem země.

celý článek

 

Kerkouane, město na poloostrově Cap Bon

Kerkouane, město na poloostrově Cap Bon

Téměř na konci severotuniského poloostrova Cap Bon, na půli cesty mezi městy Kelibia a El Haouaria, leží jediné pozůstatky punského města Kerkouane. Vyjímá se vysoko na útesech a jde o jedno z nejdůležitějších punských historických sídel v Tunisku, kde v dobách největší slávy žilo okolo 2000 obyvatel.

celý článek

 

Le Kef - starobylé město s hliněnou pevností

Le Kef - starobylé město s hliněnou pevností

Ve středním Tunisku se na stráních Djebel´ Dyru, ve výšce asi 1000 metrů nad mořem, nachází starobylé město Le Kef – arabsky „skála“. Místo bylo obýváno již v dávných dobách a po dřívějších obyvatelích se zde dochovala řada památek. Také zdejší uličky si zachovaly osobitou atmosféru a autentičnost.

celý článek

 

Thuburbo Majus, římská osada v Tunisku

Thuburbo Majus, římská osada v Tunisku

V oblasti středního Tuniska se v krásném údolí uprostřed kopců nachází archeologický areál, který ukrývá jedny z nejvýznamnějších římských pamětihodností v Tunisku. Rozvaliny leží v těsné blízkosti městečka El Fahs, napravo od silnice vedoucí z Tunisu do Le Kef. Tato malebná antická lokalita je dnes velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Sfax, město s nádechem Francie

Sfax, město s nádechem Francie

Přístavní město Sfax ležící v oblasti Sahelu je druhým největším městem v Tunisku. Jde o hlavní centrum obchodu, průmyslu a zemědělství, kde žije okolo 350 tisíc obyvatel. Město se pyšní krásnou kompaktní medínou, řadou historických památek a zajímavými muzei. Panuje zde příjemná uvolněná atmosféra a turisté zde rozhodně mají co obdivovat.

celý článek

 

Sidi Bou Saïd – město Angeliky

Sidi Bou Saïd – město Angeliky

Na severu Tuniska se pár kilometrů severozápadně od hlavního města rozkládá středověké město Sidi Bou Saïd, které je jedním z nejmalebnějších městeček v zemi. Hezké malé bílé domky s modrými okenicemi se vypínají vysoko na útesech, odkud se naskýtá ohromující výhled na Tuniský záliv.

celý článek

 

Mahdia – dílo Spasitele

Mahdia – dílo Spasitele

Na východním pobřeží Středozemního moře, se v oblasti zvané Sahel, rozkládá nádherné letovisko Mahdia, které patří mezi nejvyhledávanější v Tunisku. Toto přístavní město bylo vystavěno na skále na malém poloostrově. Můžete si zde užívat nádherných písečných pláží, bohatého nočního života i jedinečných památek.

celý článek

 

Bizerte – nejfrancouzštější město Tuniska

Bizerte – nejfrancouzštější město Tuniska

Na samotném severu Tuniska se rozkládá stotisícové město Bizerte s velkým a důležitým přístavem. V současnosti je vyhledávaným turistickým střediskem, které láká návštěvníky svým příjemným počasím, krásnými plážemi, nádhernou okolní přírodou a samozřejmě také spoustou historických staveb pamatujících nejrůznější éry.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko