Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tunisko - letoviska, destinace a lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Tunisko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Tunisko.

Cap Bon – zahrada Tuniska

Cap Bon – zahrada Tuniska

Tuniský poloostrov Cap Bon vzdálený pouhých 140 kilometrů od Sicílie, vybíhá v délce 70 kilometrů jako jakýsi „ocásek“ do Středozemního moře. Podle některých geologů v minulosti spojoval Evropu s Afrikou, dokud tyto dva kontinenty od sebe neoddělila stoupající hladina moře.

celý článek

 

Tunisko - pohádková dovolená

Tunisko - pohádková dovolená

Zatímco u nás ještě na počátku jara zima stále zalézá za nehty, panuje pouhé 2,5 hodiny letadlem odtud atmosféra plná hřejivého slunce v kulisách blankytného moře, zlatavého pobřeží a pestré přírody. Dokonalá idyla? Prožijete ji na severu černého kontinentu, kde se při Středozemním moři rozkládá exotické Tunisko, země kontrastů, historie, poznání a zábavy.

celý článek

 

Rue du Pacha, starobylá tuniská ulice

Rue du Pacha, starobylá tuniská ulice

Jednou z mnoha starobylých uliček protínajících historické centrum tuniského hlavního města je Rue du Pacha. Za časů, kdy zde vládli Osmané, se tato dlážděná ulice klikatila skrze nejelegantnější čtvrť Tunisu. Dnes je oblíbenou trasou turistů a rozděluje medínu na severní a jižní část.

celý článek

 

Koberce z Kairouanu

Koberce z Kairouanu

Kairouan rozkládající se v oblasti středního Tuniska, je po Mekce, Medině a Jeruzalému čtvrtým nejvýznamnějším islámským centrem na světě. Už po třináct století je střediskem náboženského a duchovního života v Tunisku a jedním z nejnavštěvovanějších měst země. Název města by se dal přeložit jako „Karavana“.

celý článek

 

Monastir, moře i památky

Monastir, moře i památky

Na východním pobřeží Tuniska se v oblasti zvané Sahel nachází krásné přístavní město Monastir. Leží na špičce skalnatého poloostrova při nejjižnějším konci Hammametského zálivu. Je jedním z nejhezčích a nejznámějších turistických středisek země, které nabízí návštěvníkům vše potřebné pro strávení pohodové dovolené.

celý článek

 

Nabeul – město hrnčířů

Nabeul – město hrnčířů

Městečko Nabeul je správním střediskem tuniského poloostrova Cap Bon, který je považován za nejúrodnější část země. V dnešní době je také významným turistickým střediskem a hlavně centrem hrnčířství, jehož tradice prý sahají až do římské doby.

celý článek

 

Tunisko - dokonalé pláže a osobité kouzlo

Tunisko - dokonalé pláže a osobité kouzlo

Tunisko, nejsevernější africká země je krásná a vlídná. Nese v sobě stopy historie sahající do dob Římanů, představuje kulturní rozmanitost v podobě tureckých mešit, chrámů a výjimečných historických památek. Je zemí, kam sahá největší poušť světa a jejíž pláže omývá Středozemní moře.

celý článek

 

Tunis - Souk el-Attarine

Tunis - Souk el-Attarine

Tuniský trh Souk El-Attarine je již od doby svého vzniku zaměřený na parfémy, vonné oleje a koření. Oblast rozkládající se bezprostředně v jeho sousedství byla proto vyhrazena jen pro bohaté súky, které nebyly hlučné a nijak nepáchly. Řeznický a kovářský súk se pak nalézaly daleko od Velké mešity.

celý článek

 

Tunis - Velká mešita

Tunis - Velká mešita

V samotném srdci Tuniské medíny se tyčí Velká mešita, nazývaná také mešita Zitúna, či olivovníková mešita. Patří mezi nejstarší a nejuctívanější stavby nejen staré čtvrti, ale celé metropole. Byla postavena na počátku 8. století a dodnes je považována za důležité centrum vzdělanosti.

celý článek

 

Ras Remel, zimoviště růžových plameňáků

Ras Remel, zimoviště růžových plameňáků

V severní části tuniského ostrova Djerba vybíhá do vod Středozemního moře poloostrov Ras Remel, který je oblíbeným a vyhledávaným místem pro celodenní výlety a pikniky. Poloostrov začíná asi 10 km jižně od hlavního města Houmt Souk. Hlavní atrakcí jsou zde zimující hejna růžových plameňáků, kteří sem přilétají z Francie a Španělska.

celý článek

 

Nefta – posvátná oáza Tuniska

Nefta – posvátná oáza Tuniska

Oáza Nefta rozkládající se v jižním Tunisku je jednou z nejposvátnějších lokalit, jaké může tato země nabídnout. Pro svou krásu bývá často nazývána „perlou El Jeridu“. Tisícovka vodních pramenů živí půl milionu palem, které zastiňují celou oázu a poskytují tak vysvobozující stín před spalujícím sluncem.

celý článek

 

Tunis - Tři medersy, islámské školy koránu

Tunis - Tři medersy, islámské školy koránu

V centru tuniské metropole se v sousedství Velké mešity, která patří mezi nejstarší a nejuctívanější stavby této staré čtvrti, nachází skupina tří meders – islámských škol pro výuku koránu. O jejich založení se v 18. století zasloužili Husajnovci.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko