Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tunisko - dokonalé pláže a osobité kouzlo

Tunisko, nejsevernější africká země je krásná a vlídná. Nese v sobě stopy historie sahající do dob Římanů, představuje kulturní rozmanitost v podobě tureckých mešit, chrámů a výjimečných historických památek. Je zemí, kam sahá největší poušť světa a jejíž pláže omývá Středozemní moře. Poskytuje neuvěřitelné scenérie zalesněných hor, rušný život měst, luxusní hotely, zelené oázy i bílé písečné pláže pod modrým nebem.

Tunisko je arabskou zemí, která dospěla ve stabilní, bezpečnou krajinu a stala se jednou z nejoblíbenějších rekreačních oblastí. Země dlouhých písčitých pláží a blízké exotiky je pro poznávání a dovolenou jedinečnou volbou.

Djerba

Zelený ostrov Djerba ležící v Gabešském zálivu je jedním z nejkrásnějších míst Tuniska. Se 130 kilometry pláží a sluníčkem po celý rok je takřka dokonalým místem pro prázdninové radovánky. Vyhřátý písek, úžasné pobřeží a impozantní útesy  Ras Taguerness  nabízí nádherné potápění i dostatek vodních atrakcí. S pevninou je největší ostrov Afriky spojen silnicí. Vyhledávanou  památkou ostrova a významným židovským poutním místem je synagoga La Ghriba. V roce 1920 byla postavena na základech jedné z nejstarších synagog světa a uchovává velmi starý exemplář Starého zákona.

Hammamet

Původně rybářský přístav založený v 10. století se stal jedním z nejnavštěvovanějších letovisek Tuniska. Proslulost a oblibu si získal díky svým plážím, smaragdově čistému moři a bohatým možnostem k provozování vodních sportů. Pro své osobité kouzlo a šarm se mu někdy přezdívá tuniské Saint Tropez. Historickou část Hammametu představuje medína a pevnost z 15.století. K vidění je moderní městské centrum i hotely se sportovním zázemím. Hammamet je příjemným místem pro odpočinek, v jehož  okolí se nachází také dvě golfová hřiště Citrus a Jasmine

Tabarka

Ne tak známé je přímořské letovisko Tabarka, patřící k nejmalebnějším v Tunisku. Rozkládá se na západ od alžírských hranic a ze všech stran ji obklopuje hornatá krajina a zalesněné svahy. Město sloužící jako přístav a překladiště korku je dnes také letoviskem s množstvím moderních hotelů a golfovým hřištěm, či místem konání mezinárodních jazzových hudebních festivalů. Toto nezvykle zelené letovisko je oblíbené mezi potápěči. Podmořský svět zde nabízí rozlehlé korálové útesy.

Sousse

Třetí největší město Tuniska s typickým středozemským půvabem je považováno za perlu Tunisu. Sousse bylo založeno Féničany a je starší než slavné Kartágo. V současnosti je kontrastem moderního univerzitního města a historie, kde jsou k vidění nádherné zahrady i tisíciletá pevnost s hradbami tyčícími se nad dlouhými, písečnými plážemi. Sousse spolu s letoviskem Port El Kantaoui tvoří obrovský turistický komplex.

Monastir

Monastir je tuniské město, kde i přes turistický ruch lze zažít běžný život. Ve srovnání s letoviskem Sousse se může zdát malý, ale z hlediska památek je zajímavý. Za návštěvu stojí staré město a přístav, za nejvýznamnější historické památky je považována pevnost Ribat zbudovaná v 8.století, Velká mešita z 9.století nebo starobylá čtvrť Charaga. K vyhledávaným místům patří mauzoleum prezidenta Habiba Bourghiby. Na nejjižnějším konci Hammametského zálivu tak najdete výstavní město s plážemi s jemným pískem a dobrým zázemím pro příjemnou dovolenou. Monastir určitě patří k nejhezčím místům na pobřeží Tuniska.

Mahdia

Většina turistů přijíždějících do Tuniska míří na Djerbu, do Sousse nebo Hammametu.  Jen málokdo může říct, že navštívil Mahdii. Příjemné a jedno z nejbezpečnějších letovisek leží tak trochu stranou masové turistiky a míří sem především ti, kdo touží po klidu, exotice a památkách.  Městečko Mahdia se rozprostírá přibližně 50 kilometrů jižně od Monastiru. Jediné letovisko v této části pobřeží je rybářským přístavem s několikasetletou historií. Na rozdíl od Hammametu, který byl vybudován uměle jako turistické letovisko, je Mahdia původní.  Dokladem historie města je pevnost El Kebir nebo muzeum nacházející se vedle brány Sakífat al Kahla. K proslulým místům patří kavárnička Café Sidi nebo páteční trhy.

Nabeul

Příjemné letovisko a hlavní město poloostrova Cap Bon, který je díky rozmanitosti a úrodnosti nazýván zahrada Tuniska. Nabeul ležící jen deset kilometrů od vyhlášeného Hammametu, poskytuje svým návštěvníkům klid a pohodu krásných, menších a nepřelidněných pláží. Můžete zde jen tak ležet u moře, nebo se vydat za památkami.  Původní centrum řemeslné výroby je dnes moderním městem, které je pyšné na svou historii. Dokladem toho je Archeologické muzeum se starobylými poklady a cennými vykopávkami z antických měst Pupput, dnešní Hammamet a Neapolis, dnes Nabeul. Zajímavou zastávkou je také originální muzeum chleba nebo tradiční páteční velbloudí trhy.

Tunisko nabízí exotiku na dosah ruky a k těm, kteří se rozhodnou ho poznat, umí být štědré. Pokud se pro poznání této krásné země rozhodnete, nezapomeňte „ochutnat“ něco z místní zábavy. Vydejte se na místní trhy, nazývané souky. Smlouvání je samozřejmostí a vy možná zjistíte, že jste této zábavě propadli. Pak můžete říct, že jste zažili pravý orient.

Chcete-li se dozvědět o Tunisku více, nechte se inspirovat stránkami www.dovolena-info.cz, kde naleznete informace o Tunisku, jeho letoviscích, památkách a zajímavých místech. Můžete zde získat rady, doporučení či tipy, můžete nahlédnout do fotogalerie.

Pro ty z Vás, kteří čekáte s výběrem dovolené na poslední chvíli, máme atraktivní a bohatou  last minute nabídku. Tunisko nabízí dostatek last minute zájezdů, zajímavé slevy a možnost přesně přizpůsobit dovolenou vašim aktuálním potřebám.

Golfistům přinášíme bližší informace o golfových hřištích a golfové dovolené v Egyptě na stránkách www.golf365.cz.

Využijte spolehlivý servis při výběru dovolené, denně aktualizovanou nabídku kvalitních a ověřených zájezdů a možnost pohodlného vyřízení přes internet od rezervace až po platbu.

Na našich stránkách je Vám k dispozici katalog hotelů nebo uživatelské recenze, které Vám mohou pomoci při rozhodování a výběru ideálního hotelu pro Vaši dovolenou. Naše bohaté zkušenosti jsou zárukou Vaší spokojené dovolené a recenze klientů těmi nejlepšími referencemi.

Všechny nabízené zájezdy jsou výhradně od řádně pojištěných cestovních kanceláří. Samozřejmostí je garance shodné ceny a zachování všech výhod včetně slev a bonusů.

A navíc, své stálé zákazníky odměníme. Nakupte svou dovolenou u nás a získejte slevu na další zájezdy.

- PR článek -

eTravel.cz
Slavíkova 1744/22
708 00  Ostrava - Poruba

Tel.: 596 915 233, 511 511 311, 221 221 331
etravel@etravel.cz
http://www.etravel.cz

Článek byl zobrazen 6 237 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko