Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tunisko - letoviska, destinace a lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Tunisko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Tunisko.

Tataouine, brána Sahary

Tataouine, brána Sahary

Tataouine, ležící v jižní části Tuniska, asi 50 km od pobřeží Středozemního moře, je dobrým výchozím bodem pro návštěvy ksárů - opevněných berberských vesnic. Okouzlí především ty, kteří milují autentičnost. Místní obyvatelé zde žijí stejně jako před stovkami let a nenechají se rušit ani turisty, ani moderním rozvojem města.

celý článek

 

Sahara – největší poušť světa

Sahara – největší poušť světa

Když se řekne Sahara, mnoha lidem trochu vyschne v ústech. Každý si hned představí vyprahlou nekonečnou a značně nehostinnou krajinu, kterou netvoří nic jiného než písek. Mají samozřejmě pravdu, ale Sahara má i svou druhou tvář – na mnoha místech je možné v ní objevit život. Ač je to neuvěřitelné, je domovem několika rostlinných i živočišných druhů.

celý článek

 

Kartágo, starověká metropole Tuniska

Kartágo, starověká metropole Tuniska

Kartágo bývalo jedním nejmocnějších měst starověku, do dnešních dní se z něj dochovaly jen trosky. V dnešní době tvoří jednu z nejzajímavějších kulturních památek celého Tuniska. Každoročně sem zavítá ohromné množství turistů ze všech koutů světa, kteří si chtějí doslova osahat tuniskou historii.

celý článek

 

Tuniská Sahara – zrádná i krásná

Tuniská Sahara – zrádná i krásná

Sahara je se svou rozlohou 9 000 000 km² jednoznačně největší pouští světa, zaujímá třetinu celého afrického kontinentu a stejnou plochu jako třeba Čína nebo USA. Rozkládá se od západního pobřeží Afriky až k Rudému moři a pokrývá území jedenácti afrických států. Slovo „sahra“ znamená v arabštině jednoduše „poušť“.

celý článek

 

Chebika - horská oáza

Chebika - horská oáza

Nedaleko tuniského městečka Tozeur se v blízkosti hranic s Alžírskem rozkládá horská oáza Chebika, která patří společně s oázami Midés a Tamerza k těm nejznámějším v zemi. Je vyhledávaným cílem lidí, kteří chtějí poznat z Tuniska také něco jiného než jen turisty přeplněné pobřeží.

celý článek

 

Chott el Jerid – krajina z Hvězdných válek

Chott el Jerid – krajina z Hvězdných válek

Ve střední části Tuniska se v blízkosti městečka Tozeur rozkládá jezero Chott el Jerid, které je největším solným jezerem nejen v této zemi, ale v celé Severní Africe. Jezero leží 23 metrů pod hladinou moře a jeho dno je pokryto silnou vrstvou soli. Přestože je jezero během léta úplně vyschlé, stalo se vyhledávanou turistickou atrakcí.

celý článek

 

Nejoblíbenější letoviska Tuniska

Nejoblíbenější letoviska Tuniska

Tunisko je zemí pro nás značně exotickou, ale přitom poměrně blízkou. Za necelé 3 hodiny letu se můžeme koupat v průzračných vodách Středozemního moře, relaxovat na sluncem vyhřátých plážích a užívat si zázemí těch nejmodernějších hotelů. Na pobřeží Tuniska je roztroušeno množství známých i méně známých letovisek, které jsou zárukou báječné dovolené.

celý článek

 

Sousse – Hannibalova základna

Sousse – Hannibalova základna

Sousse ležící na pobřeží Středozemního moře je třetím největším městem Tuniska a také správním střediskem oblasti zvané Sahel. Historická medína zde kontrastuje s moderním městem, které má typický středozemní půvab, Sousse je tak právem považováno za perlu Tuniska.

celý článek

 

V El Jemu bojoval o život i Russel Crowe

V El Jemu bojoval o život i Russel Crowe

Asi 70 km jižně od Sousse se ve vnitrozemí Tuniska rozkládá malé městečko El Jem, které je domovem pro asi 10 tisíc obyvatel, jež se živí převážně zemědělstvím a tkalcovstvím. Toto jinak nenápadné městečko v sobě ukrývá naprosto okouzlující stavbu a tou je veliké římské koloseum, které je třetím největším na území bývalé Římské říše.

celý článek

 

Sufetula - ruiny v Tunisu ukrývají staré římské město

Sufetula - ruiny v Tunisu ukrývají staré římské město

V pouštní krajině středozápadního Tuniska je možné narazit na pozůstatky dávné římské kolonie nazývané Sufetula. Tyto jedinečné zříceniny jsou důkazem toho, že i v takto nehostinné krajině uprostřed ničeho mohli žít lidé v blahobytu. Městu nechyběly dokonce ani lázně, v nichž si tehdejší obyvatelé mohli dopřávat studenou, vlažnou i teplou koupel.

celý článek

 

Muzeum Bardo v Tunisu, druhé největší africké muzeum

Muzeum Bardo v Tunisu, druhé největší africké muzeum

Na předměstí Tunisu se nachází Národní muzeum Bardo, které je hned po Egyptském muzeu v Káhiře druhým největším tuniským muzeem v Africe. V oblasti Středomoří je považováno za jedno z nejvýznamnějších muzeí vůbec. Muzeum sídlí v paláci, který patřil husajnovským bejům.

celý článek

 

Kelibia – ptačí ráj

Kelibia – ptačí ráj

Na špičce poloostrova Cap Bon situovaném na samotném severu Tuniska se rozkládá městečko Kelibia. Tento rybářský přístav se proslavil především muškátovými hrozny, vínem, byzantskou pevností z 6. století a také krásnou písečnou pláží Mansourah, která se nachází 2 kilometry od centra.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko