Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tunisko - letoviska, destinace a lokality

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Tunisko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Tunisko.

Tunis - Tři medersy, islámské školy koránu

Tunis - Tři medersy, islámské školy koránu

V centru tuniské metropole se v sousedství Velké mešity, která patří mezi nejstarší a nejuctívanější stavby této staré čtvrti, nachází skupina tří meders – islámských škol pro výuku koránu. O jejich založení se v 18. století zasloužili Husajnovci.

celý článek

 

Ksar Haddada, krajina z hvězdných válek

Ksar Haddada, krajina z hvězdných válek

Vesnička Ksar Haddada ležící v jižním Tunisku se proslavila především jako kulisa při natáčení jednoho z dílů Hvězdných válek. Režisér George Lucas byl touto krajinou natolik fascinován, že ji využil k natočení několika scén pro svou dobrodružnou vesmírnou ságu.

celý článek

 

Dar el-Bey, palác v centru Tunisu

Dar el-Bey, palác v centru Tunisu

Luxusní budova paláce Dar el-Bey se nachází v centru Tunisu, hned vedle mešity Sidi Youssef Bey. Toto bývalé sídlo bejů a později i správy francouzského protektorátu dnes poskytuje prostory pro kanceláře ministerského předsedy.

celý článek

 

Bab el-Bahr, tuniská brána

Bab el-Bahr, tuniská brána

Tuniskou medínu s městskou čtvrtí Ville Nouvelle, kterou vybudovali Francouzi během koloniální éry, spojuje brána Bab el-Bahr. Tento mohutný oblouk stojí na Place de la Victoire. V minulosti byla východní branou, jež byla součástí hradeb obepínajících medínu a kterou obklopovaly stánky a boudy.

celý článek

 

Nepříliš tuniský Tunis

Nepříliš tuniský Tunis

Tunis je se svými přibližně 1,8 miliony obyvatel největším a zároveň také hlavním městem Tuniska. Město je plné historie, úzce je zde spojena minulost a přítomnost, stejně tak západ s východem. Tunis vás očaruje svou liberálností a osobitým středomořským kouzlem.

celý článek

 

Tunisko - v království pouště

Tunisko - v království pouště

Velká většina návštěvníků Tuniska se zdržuje na severu země, případně na pobřeží. Už méně turistů zavítá do vnitrozemí na jihu, do oblasti nazývané Le Grand Sud čili Velký jih, kde vyprahlá krajina postupně přechází v nekonečné plochy Sahary. Osídlení směrem do pouště pochopitelně řídne, přitom se však obecně dá říci, že čím dále do vnitrozemí, tím jsou lidé upřímnější a srdečnější.

celý článek

 

Djerba – Houmt Souk, místo trhu

Djerba – Houmt Souk, místo trhu

Djerba se stala populární turistickou destinací mnohých cestovních kanceláří. Pro dobrodružnější povahy má však ostrov s množstvím pláží a hotelových komplexů jen málo co nabídnout. Přesto i těch pár historicky zajímavých míst rozhodně stojí za návštěvu. Jedním z nich je i hlavní město ostrova - Houmt Souk.

celý článek

 

Cap Bon - brána do Tuniska

Cap Bon - brána do Tuniska

Na každé trochu podrobnější mapě Afriky spatříte na severní straně tohoto kontinentu jakýsi malý „ocásek“. Místo leží v Tunisku a jde o poloostrov Cap Bon, oddělující Tuniský a Hammametský záliv. Na jeho konci se pak nachází stejnojmenný mys.

celý článek

 

Tabarka - zelené Tunisko

Tabarka - zelené Tunisko

Tunisko je z větší části suché a vyprahlé, v jeho jižní části začíná rozlehlá saharská poušť. Ale severní pobřeží má jiný ráz, mnohem zelenější. Není divu, že féničtí mořeplavci založili na úpatí velkého horského masivu Kroumerie svažujícího se k pobřeží obchodní přístav Thabraca, postupem času změněný na Tabarka.

celý článek

 

Tunis - Staré město

Tunis - Staré město

Téměř každé město Tuniska má svou starou čtvrť – medinu. Nejznámější a nejkrásnější se však nachází přímo v hlavním městě a je doslova povinnou zastávkou všech návštěvníků této bezesporu velmi zajímavé země.

celý článek

 

Hammamet - město jasmínů

Hammamet - město jasmínů

Čas dokáže změnit vše. Velké říše zanikají, nové vznikají, centra, která ovládala svět, se mění v ruiny, z vesnic vznikají důležitá města. To je i případ tuniského Hammametu, nazývaného „město jasmínů“.

celý článek

 

Djerba - Odysseův ostrov

Djerba - Odysseův ostrov

Odysseus kdysi během svých pověstných cest uviděl neznámý ostrov. Protože se svými námořníky plul už velmi dlouho, potřeboval doplnit zásoby a rozhodl se přistát u jeho pobřeží. Vyslal skupinku mužů na průzkum a čekal na jejich zprávy, avšak nikdo se nevracel.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko